Lismarka Skilag

Trening/skileik

Trening/skileik

Fra torsdag 10. januar tilbys felles skitreninger/skileik for Lismarka, Mesnali og Åsmarka. Tilbudet er for alle barn og ungdommer fra 1. klasse og oppover, fordelt på to grupper.

Målet er å få til et tilbud som favner bredt - alt fra den som tar sine først stavtak til dem som satser og går aktivt på ski. Vi ønsker alle velkommen på våre treninger, uansett nivå og ambisjoner. Jo flere vi blir, jo artigere blir det:) Sammen satser vi på å få til et bedre tilbud enn vi ville klart hver for oss!

Alle treninger er på torsdager kl. 18-19. Treningene starter opp torsdag 4. januar og foregår vekselvis i Åsmarka, Mesnali og Lismarka. NB! Treningene flyttes til Sjusjøen om snøforhold i bygda tilsier det. Treningene blir avlyst dersom det er kaldere enn -15 grader. Ved tvil, følg med på våre informasjonskanaler.

For å redusere behovet for kjøring mest mulig, legges det opp til samkjøring de gangene treningene ikke er i egen bygd.

Gruppeinndeling:

Gruppe 1: 1.- 4. trinn (men også for eldre barn som ønsker å være med på skileikgruppa): I denne gruppa vil det i hovedsak være mest fokus på lek på ski, men også innslag av skiteknikk for de som ønsker det.

Gruppe 2: 5.klasse og oppover. Her blir det mer fokus på teknikk i ulike stilarter, men også stafetter og andre lekpregede aktiviteter. Det legges ikke opp til harde treningsøkter. Her skal alle kunne delta ut fra sitt nivå.

Utstyr:

Det er ingen krav til utstyr. Ett par ski og staver holder lenge. Men vi ønsker at ski er ferdigsmurt til klassisk økter og det er en stor fordel å ha ski uten smurning på fristiløkter. Dette gjelder først og fremst for den eldste gruppa. (Trenere/assistenter har med smurning, hvis det skulle bli akutt behov). Husk klær etter vær, men husk også på at for mye kan være plagsomt når man er i aktivitet. Ta gjerne med drikkeflasker/drikkebelter.

Spesielt for foreldrene

Vi oppfordrer også foreldre til å finne frem skia. For det første er dette en gylden mulighet til å gjøre seg kjent med andre løyper og løypenett. For det andre er det alltid positivt at barn ser at også de voksne er ute på ski, og svært inspirerende om det kommer noen heiarop i tillegg. For det tredje kan dere få lagt inn ei aktivitetsøkt mens barna gjør det samme.

Assistenter/hjelpere:

Det er alltid godt å være mange voksne, så hvis du kan tenke deg å være med som assistent/hjelper på en eller flere treninger ber vi om at du melder fra til leder i din klubb. Det er også lov å bare bidra under treninger hvis det passer seg slik. Vi synes det hadde vært spesielt artig om tidligere "aktive" ungdommer vil bidra under skileik-øktene med de minste. Det er alltid stas for de minste å ha med noen ungdommer å leke med.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift